start.htmlStartsidanFöretagspresentationVåra produkterDatasäkerhetKundtjänst och kontaktinformationVi leverar programvara och system, såväl egen utveckling som produkter bl a från Deerfield, EPTALAB, Giant, PolyTrust, Qbik och Vizual. Vårt produktpro-gram omfattar även seminarier, särskilt i anknytning till arbete med datorstöd.Vi söker återförsäljare för WinGate®, WinGate VPN® från Qbic, PcMapper® från EPTALAB samt våra egna produkter. Är du intresserad, kontakta oss via e-post.
Genom vårt säkerhetsseminarium Säker IT-12:a ® utbildar vi verksamhetsledning och personal kring IT- och datasäkerhet. Hur vi förebygger problem som orsakas av bl a hackers, virus, maskar, trojaner, brand, datorstöld, datastöld, strömavbrott, kraschade hårddiskar, och skräppost som blockerar dina e-postfunktioner.

Hur vi lagrar vår information på ett säkert sätt. Hur en säkerhetspolicy utformas för att undvika driftstopp. Läs om Säker IT-12:a®.VoiceXpress® förenklar livet för advokater, läkare, författare och andra som producerar böcker, rapporter och utredningar. Programmet förvandlar tal till skrift - en idé som inte är ny men som först nu har utvecklats till ett snabbt och effektiv verktyg. Läs mera om VoiceXpress®.PcMapper® Pro är ett nytt och effektivt program, som håller kontakten med din dator även sedan den stulits - och ser till att datorn automatiskt identifierar sig och skickar tjuvens IP-nummer till vår spårningscentral, så snart datorn startas med Internetanslutning. Programmet är väl integrerat och gömt i datorn, det fungerar även om hårddisken formateras om. Läs om PcMapper®.Vi har utvecklat en egen, effektiv och lättanvänd programvara för säljstöd och kundvård. Se SellMarkNu kan du få tillgång till din dator eller ditt nätverk, var du än befinner dig. Läs om WinGate VPN®.Vi har utvecklat ett antal programvaror för logistik och lagerhantering, anpassade till olika verksamhetsformer. Kontakta oss gärna - för en diskussion.Vi har programvaran - om du bedriver uthyrningsverk-samhet i någon form. Se BookMark.Vi har utmärkta program för personaladministration och personalrekrytering. Se Personnel Manager® och RecruIT TM.Att administrera verksamhetens internutbildning, kundutbildning, återförsäljarutbildning eller seminarier för olika ändamål kan vara en arbetskrävande uppgift. Med datorstöd kan tid och pengar sparas. Läs om vårt program OnCourse.
upp
PROGRAMVAROREtt mycket flexibelt och lättarbetat boknings- och uthyrningsprogram som har använts i många olika verksamheter t e. Biluthyrning, butiksdemonstrationer och läkarmottagningar. Programmet kan förses med moduler för såväl säljstöd som ekonomi och statistik.
uppEn programvara och tjänst som ger dig en fast IP-adress till rimlig kostnad. En uppringd internförbindelse eller ADSL tilldelar dig en 'dynamisk' IP-adress som din Internetleverantör byter ut med täta mellanrum. Det gör det extra besvärligt att ordna med flyttning av filer mellan kontors- och hemdator. DNS2Go® från Deerfield löser det problemet på ett elegant sätt.
uppVårt kursadministrativa program som väsentligt förenklar administration av och korrespondens i samband med kurs och utbildningsveksamhet.
uppPcMapper® Pro från EPTALAB är ett program som installeras osynligt på en PC och sedan i hemlighet skickar information till en spårningscentral. Med hjälp av denna information är det möjligt att spåra datorn om den skulle bli stulen.

Spårningssignalen sänds via Internet, vare sig datorn kopplas upp via telefonmodem, (A)DSL, bredband, LAN/WAN eller radionätverk. Signalen går också genom brandväggar.

Skulle din dator - med PcMapper® installerad - bli stulen, gör du en polisanmälan. Med hjälp av ditt lösenord går du, via valfri internetansluten PC, in på spårningscentralens web och markerar datorn stulen. Spårningen aktiveras då automatiskt.

Informationen i spårningssignalen gör det möjligt för våra säkerhetsagenter och lokala myndigheter i samverkan att SPÅRA, HÄMTA och ÅTERLÄMNA datorn till dess rätta ägare. I bästa fall är även informationen intakt.

PcMapper® Corporate är en version som är speciellt framtagen för rationell installation över nätverk, något som är viktigt för företag och organisationer med ett större antal datorer. Administratören kan från sin arbetsplats enkelt installera PcMapper® Corporate - osynligt - på önskade datorer i nätverket.

PcMapper® Asset Manager ger utökade funktioner och förenklar arbetet. Den systemadministratör som vill effektivisera sitt arbete köper naturligtvis till administrationsverktyget. Med detta når man ytterligare följande fördelar:
 • Ger en översikt över PcMapper® utrustade PC i nätverket, något som förenklar inventering och kontroll.


 • Man kan enkelt från sin arbetsplats också avinstallera PcMapper® om datorn skall avyttras.


 • Ger en översikt över programvaror som är installerade i datorn, något som är till stor hjälp när man skall inventera programvaror och licenser.


 • Var än i världen en PcMapper®-utrustad dator ansluts till Internet - oavsett om det är via modem, WAN/LAN eller radionätverk - kan den övervakas via administrationsverktyget.
PCMapper Generalagent för Sverige: XnX DATA AB

uppVoiceXpress® från VOXIT - programmet som känner igen din röst, din dialekt och din diktion. Det är programmet som samarbetar med användaren och verkligen lär sig själv att åstadkomma en korrekt utskrift på svenska från diktamen. Bland användargrupperna finner vi författare, läkare, tandläkare, jurister, talskrivare - i princip alla som i sitt arbete måste uttrycka sig i skrift.

VoiceXpress är programmet du använder för att producera rapporter, kalkyler, presentationer, e-post och andra dokument - enbart genom att tala till datorn med en hastighet på upp till 140 ord i minuten.

Om du inte sitter framför din PC, kan du även diktera till ett fickminne och sedan låta VoiceXpress transkribera till text. En talsyntes medföljer vilket innebär att VoiceXpress även kan läsa dina dokument och e-post.
 • Kontinuerligt tal
 • Vokabulär på mer än 305 000 ord
 • Du dikterar med upp till 140 ord per minut
 • Enkelt att starta och komma igång med
 • Interaktiv hjälp i programmet
 • Möjlighet att skapa egna specialkommandon
 • Surfa på Internet genom tekniken SayLinks
 • Icke-ord som "mmm" och "ahh" ignoreras
 • Kvalitetsheadset medföljer
 • Kombinera med en digitalt fickminne för mobil diktering
VoiceXpress säljs som ett startpaket inklusive utbildning. Programmet har kvaliteter som bara kan täckas fullt ut genom en demonstration. Kontakta XnX DATA och avtala tid.

Med tanke på det stora antalet funktioner som röststyrningsprogrammen erbjuder har vi låtit VoiceXpress och det internationella syskonprogrammet Dragon Naturally Speaking Professional få en egen sida.

uppPersonnel Manager® från Vizual Business Tools är en modern produkt som uppfyller de flesta krav man kan ställa på ett program för personaladministration. Se broschyr, dessutom finns en demoversion att hämta här.

Vi kan även anpassa Personnel Manager till en bostadsförening, idrottsförening, utbildningsföretag eller annan verksamhet där det gäller att hålla ordning på ett större antal medlemmar, deltagare eller elever. Begär offert.
uppEtt mycket arbetsbesparande personalrekryterings-program - byggt på ett lätt anpassningsbart koncept. Programmet har under många år med framgång använts i rekryteringsarbetet hos såväl svenska som internationella företag.
uppEtt mycket lättanvänt och flexibelt program för CRM/Säljstöd och Kundvård - kan beställas i versioner som passar såväl enmansföretagaren som större organisationer. Har genom åren specialanpassats för många verksamheter.

Ett exempel är den prisbelönta länkningen som ger både ett dynamiskt säljstöd och väsentligt utökade statistikfunktioner som tillsats till SPCS administration. Utöver att ge SPCS-användaren ett fullödigt säljstöd kopplat till befintliga data i SPCS, ger den också tillgång till möjligheten att bearbeta och göra säljstatistik av data från SPCS.
uppWinGate® från Qbic New Zealand Ltd erbjuder en intressant lösning som säkert och funktionellt ger alla användare tillgång till Internet via ett internetabonnemang - oavsett om det gäller uppringd, ADSL eller annan bredbandsanslutning. Passar för såväl små som stora företag och har ett överkomligt pris.
 • Internetdelning på kontoret - Mailserver
 • Antivirus (tilläggsmodul) - Brandvägg
 • Mycket effektiv loggning av trafiken för analys, trafikkontroll och effektivisering
 • Spärrfunktioner för att förhindra tillgång till oönskade internetsajter

Du kan också kombinera med möjligheten att ge alla i nätverket - även fjärranvändare - tillgång till ett lättanvänt och prisvärt datafax.

Om ni inte själva har kompetensen i huset, kan vi hjälpa er utforma systemet och göra basinstallationen - så att ni själva kan bygga ut systemet i den takt ni önskar.

Om du tycker det låter intressant, slå en signal, faxa eller kontakta oss via e-post.
uppMed WinGate® Virtuella Privata Nätverk (VPN) byggs en krypterad informationskanal som förbinder dina datorer via Internet. En privat 'tunnel' där inga obehöriga släpps in.

Du kan komma åt program och filer på din kontorsdator eller andra datorer i kontorsnätverket när du är hemma, på tjänsteresa, på landet eller på semester. Du kan komma åt din hemdator när du är på kontoret.

Du kan förbinda två separata datorer via Internet - alternativt ge din hemdator eller bärbara dator åtkomst till hela kontorsnätverket. Du kan också koppla ihop flera geografiskt åtskilda datorer och nätverk till ett fungerande stort nätverk.

WinGate® VPN är den ideala VPN lösningen för företag, organisationer, föreningar och privatpersoner, med effektiv kryptering och mycket hög informationssäkerhet.

Du får såväl flexibilitet som säkerhet till ett mycket attraktivt pris. Det enda som fordras utöver de befintliga datorerna är tillgång till Internet - helst via bredband eller ADSL.

Med WinGate® VPN kan du enkelt och till rimlig kostnad skapa ett utökat nätverk till låg kostnad och förbättrar dina arbetsmöjligheter. Låt oss lämna ett förslag!
upp


Till startsidan
Boknings- och uthyrningsprogram
För fast IP-adress
Program för utbildningsadministration
Livlinan till din stulna dator
Ett komplett system för personaladministration
Datorstöd för personalrekrytering
Datorstöd för säljarbetet
Datorn som sekreterare
Proxyserver, internetdelare och brandvägg
Säker kommunikation via Internet, mellan datorer och nätverk

Här kan du beställa programvara on-line

Här kan du beställa programvara on-line

Här kan du beställa programvara on-line

Här kan du beställa programvara on-line

Här kan du beställa programvara on-line

Här kan du beställa programvara on-line

Här kan du beställa programvara on-line

Här kan du beställa programvara on-line

Här kan du beställa programvara on-line

XnX DATA AB * Box 6058 * 192 06 Sollentuna * besöksadress Kistavägen 2C * tfn 08 626 7100 * mobil 070 557 2020

design © b.odell